После 30 години, Мајкрософт ја отстранува оваа апликација од Windows 11

Мајкрософт повторно потврди на почетокот на оваа недела дека апликацијата, која е со нас три децении, ќе биде отстранета од верзијата Windows 11.

 

WordPad ќе биде отстранет од Windows 11 по пристигнувањето на верзијата 24H2 на оперативниот систем. Сè уште не е познат датумот на објавување, но се очекува тоа да се случи до крајот на годината.

Компанијата првпат објави во јуни минатата година дека планира да го исклучи WordPad како дел од Windows 11.

 

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *