Поправено ажурирањето кое го намалуваше FPS-то на Windows!

Microsoft го поправи ажурирањето за намалување на FPS за Windows 10 со ново ажурирање.

Кумулативните ажурирања на Windows 10 KB5001330 и KB5001337, кои содржат разни безбедносни поправки, беа објавени на почетокот на овој месец. Од друга страна, ажурирањата што ги деградираа перформансите на некои корисници во играта, предизвикаа пад на рамки и повремено син екран. Се разбира, корисниците реагираа на падот на FPS со ажурирањето на Windows 10, а Microsoft не можеше да остане рамнодушен.

Microsoft рече: „Мала под-група на корисници при инсталирање на ова ажурирање пријавија пониска од очекуваната изведба во игрите. Повеќето корисници погодени од ова прашање извршуваат игри во режими на прозорец на цел екран или без граници и користат два или повеќе монитори. ” даде свои изјави. За решението, се предлага функцијата Познат враќање на проблемот, што е „нова опција што може брзо да го врати погодениот уред на продуктивна употреба кога ќе се појави проблем при ажурирање на Windows“. Во основа, Windows 10 треба автоматски да ја врати проблематичната промена.

Ако треба рачно да се ослободите од ажурирањето на Виндоус 10, одете во Поставки> Ажурирање и безбедност> Ажурирање на Windows и кликнете Погледнете историја на ажурирања. Оттука, едноставно кликнете на Деинсталирање, изберете го оној што го предизвикува проблемот и кликнете на копчето Деинсталирај.

Ажурирањето за преглед KB5000842 од март предизвика слични проблеми, но тоа не влијаеше на многу корисници поради тоа што е опционална инсталација. Она што требаше да се направи беше да се врати ажурирањето.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments