Марк Цукерберг користи Signal!

Дури и основачот на Facebook, Марк Цукерберг користи Signal, а не WhatsApp.

Неодамна протекоа 533 милиони корисници на Facebook. Овие информации што протекоа ги вклучија телефонскиот број на основачот на Facebook, Марк Закерберг, локацијата, деталите за бракот, датумот на раѓање и корисничката лична карта Истражувач за безбедност Дејв Вокер откри дека Марк Цукерберг користел и платформа за пораки на конкурентите на WhatsApp, наречена Signal.

Според истражувачот за безбедност, Цукерберг користи Singal за да ја заштити вашата приватност. „Во друга прилика, Марк Цукерберг исто така ја почитува својата приватност со користење на апликација за разговор што не е на Facebook и има енкрипција од крај до крај. Ова е бројот поврзан со неговата сметка во последното протекување на Facebook“. вели. Тој исто така се објави на профилот Signal на Цукерберг на Twitter. Секако, за одбележување е што оваа вест излегува во време кога WhatsApp веќе е изложен на премногу топлина.

Facebook, кој Марк Цукерберг не можеше ниту да се спаси при кршење на правата за податоците, се разбира, повторно беше предмет на дискусии за безбедноста и приватноста. Исто така е јасно дека дури и Цукерберг го користи Signal за неговата приватност.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments