Ерата за рударство на криптовалути започнува со Norton 360!

NortonLifeLock лансираше нова опција што им овозможува на корисниците да рударуваат крипто директно преку нивната платформа.

Антивирусната софтверска компанија Нортон објави дека планира да додаде нова опција на својот безбедносен софтвер што им овозможува на корисниците да рударуваат криптовалути. Новата опција што ја нуди Нортон значи дека милиони луѓе наскоро ќе можат да ископуваат крипто-валути без да инсталираат дополнителни програми. Компанијата вели дека новата опција, наречена Norton Crypto, има за цел да им овозможи на корисниците да ги користат своите компјутери за да рударуваат криптовалути и на крајот да заработат вистински пари без да ризикуваат неиспитан софтвер.

„Ние сме горди што сме првата компанија за потрошувачи во областа на сајбер безбедноста што им нуди на рударите за крипто валута можност да го претворат времето на мирување во компјутер во можност безбедно и лесно да заработат дигитална валута“, рече Гаган Синг, главен директор за производи на Нортон. Новата опција е наменета да биде достапна за сите клиенти на Нортон 360 во наредните недели. Компанијата исто така тврди дека го подобрува постојното искуство со рударството на крипто-валута. Во согласност со ова, Нортон наведува дека „со текот на годините, многу корисници морале да ризикуваат во потрагата по крипто-валути, да ја оневозможат нивната безбедност за да можат да ископуваат и да дозволат неиспитан код на нивните машини што може да им ја обелодени заработката, па дури и инсталирајте рансомвер.”

Нортон вели дека корисниците мора да се пријават за рударски базен во сопственост на компанијата од нивните персонални компјутери. Овој рударски фонд периодично ќе им плаќа на корисниците врз основа на времето на нивното учество и бројот на акции кредитирани со нивниот придонес. Овие плаќања ќе бидат распределени на паричникот Norton Crypto создаден од компанијата или на личен паричник наведен од корисникот. Сепак, според условите и условите на компанијата, корисниците мора да се согласат дека Нортон добива петнаесет проценти од вкупните крипто пари испратени во нивните паричници за да ги искористат сите овие можности.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments