Графичките картички на NVIDIA ќе дојдат со ограничување на стапката на хаш!

Почнувајќи од средината на мај, графичките картички NVIDIA ќе бидат објавени со ограничување на брзината на хаш.

Предложено е дека линијата во лепенките за лепенки споделени за неодамна објавениот драјвер GeForce потврдува дека новите графички картички NVIDIA ќе бидат објавени во средината на мај и ќе имаат технологија за ограничување на брзината на хаш. На истата линија, истакнато е дека истата линија беше поврзана со објавувањето на блогот на NVIDIA во февруари, со кое се потврдува дека графичките картички GeForce се за гејмери, а не за рудари.

Линијата е точно ваква: „Овој двигател го ажурира ограничувачот на хашот за GeForce RTX 3060 12 GB и е потребен за производите што се испраќаат од средината на мај. Погледнете го блогот NVIDIA за деталиz. ”

Да ве потсетиме, пазарот на графички картички е многу активен поради рударството со крипто пари и побарувачката за најновите графички процесори ја прават рударите, а не плеерите. Како проблемите со снабдувањето предизвикани од епидемијата да не се доволни, бум во рударството со криптовалути предизвикува нови графички картички да истечат наскоро откако ќе бидат објавени.

Двонасочно решение на NVIDIA за овој проблем е првенствено да започне картички CMP специјално дизајнирани за рударство со криптовалути, истовремено ограничувајќи ги и можностите за рударство на картичките насочени кон гејмерите. Од друга страна, GeForce RTX 3060, првата графичка картичка со ограничувач на брзината на хаш, ја изгуби оваа одлика поради случајното ослободување на двигател на програмер што им овозможи на рударите да го заобиколат ограничувачот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments