Откриени цената, карактеристиките и датумот на објавување на новата RTX 3080 Ti!

Според најновите информации од Кина, откриени се цената, карактеристиките и датумот на објавување на RTX 3080 Ti.

Продолжува да доаѓаат нови информации за многу очекуваниот RTX 3080 Ti на NVIDIA. Сега е објавен нов извештај за цената, карактеристиките и датумот на објавување на моделот NVIDIA RTX 3080 Ti, кој неодамна беше прикажан во центарот за испорака. Значи, што ќе им понуди на корисниците RTX 3080 Ti со својата цена и карактеристики? Да ги разгледаме подетално најновите споделени извештаи.

Кои ќе бидат карактеристиките на RTX 3080 Ti?

3080 Ti, кој според своите карактеристики ќе биде позициониран меѓу моделите 3080 и 3090, ќе биде домаќин на GA102 GPU со 10.240 CUDA јадра, според информациите споделени од ITHome. Во овој поглед, моделот, кој ќе има подобри перформанси од RTX 3080, исто така, ќе понуди перформанси близу до моделот 3090. Секако, рано е да се каже нешто јасно за ова, бидејќи спецификациите на уредот засега не се официјално проверени.

Покрај тоа, со споделениот извештај, потврдено е дека предметниот модел ќе поддржува 12 GB GDDR6X VRAM и ќе има интерфејс од 384-битна мемориска шина. Покрај тоа, иднината на споменатиот модел со ограничувањето на крипто рударството е меѓу доставените информации.

Доколку корисниците сакаат да го користат моделот 3080 Ti во операциите за рударство со крипто пари, предметната графичка картичка автоматски ќе ги намали нејзините перформанси благодарение на специјалниот развиен систем. Така, RTX 3080 Ti ќе стане неупотреблив во рударството за крипто.

Колку ќе чини цената на RTX 3080 Ti?

Цената на RTX 3080 Ti се открива и со споделени извештаи. Во оваа насока, се вели дека цената на графичката картичка од новата генерација ќе биде 1.099 долари и може да биде објавена во мај.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments