Signal го тестира плаќањето со криптовалути!

Апликацијата Signal доаѓа до својата најнова бета верзија со функција за плаќање наречена „Signal Payments“.

Шифрирана апликација за разговор Singnal во јануари, со ажурирања, понуди многу функции за апликацијата. Апликацијата сега носи нова финансиска опција наречена Singal плаќања. Новата опција им беше претставена на корисниците со бета верзијата на апликацијата. Корисниците на апликацијата што ќе користат MobileCoin ќе можат да поврзат паричник MobileCoin со нивната сметка за разговор за да испраќаат и примаат пари, да гледаат биланс и историја на трансакции.

Познат по својот акцент на приватноста, Signal исто така гарантира дека одликата „Плаќања“ се фокусира на приватноста. Signal забележува дека корисниците не можат да пристапат до нивните паричници, да ја видат нивната историја на трансакции или да ги видат своите биланси, и преземаат соодветна акција. Покрај тоа, корисниците можат да ги разменуваат крипто-валутите во нивниот паричник MobileCoin со вистински курсеви кога сакаат, ако не им се допаѓаат и не сакаат да ја користат одликата откако ќе ја испробаат.

Да речеме дека крипто-валутата MobileCoin може да се тргува само на берза со седиште во Велика Британија. Ова ни покажува дека пробната верзија на оваа одлика ќе биде достапна само за Велика Британија. Сепак, се смета дека новата опција на апликацијата наскоро ќе се користи и во други глобални размени. Со цел да се постигне ова, Signal може да овозможи користење на различни крипто-валути преку апликацијата. Сепак, сè уште нема официјална изјава за ова прашање и немаме друг избор освен да почекаме да ја видиме вистината.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments