Tesla продаде Bitcoin-и во вредност од 272 милиони долари!

Tesla, најпопуларниот производител на електрични и автономни автомобили во светот, во февруари минатата година инвестираше 1,5 милијарди долари во Bitcoin. Компанијата објави дека продала дел од Bitcoins што ги поседува. Tesla оствари профит од 272 милиони долари од оваа продажба.

Кога велиме електрични автомобили, компанијата Tesla и човекот на чело на оваа компанија доаѓаат директно на ум. Elon Musk, кој доаѓа до израз со иновациите направени од компаниите SpaceX и Tesla, е познат и по својата поврзаност со крипто-валути. Инвестициите на Musk во Bitcoin, особено со неговите твитови за Dogecoin, не се занемаруваат.

Tesla, компанија за електрични возила предводена од Elon Musk, минатиот февруари инвестираше 1,5 милијарди долари во Bitcoin. Не беше изненадувачки што компанијата на Elon Musk, која постојано ја тресеше берзата, направи таква инвестиција. Два месеци подоцна денес, инцидент во финансискиот извештај на компанијата за првиот квартал од 2021 година покажа дека инвестициите на Tesla се подобруваат.

Според споделениот финансиски извештај, Tesla продаде дел од Bitcoin-ите што ги купи во февруари. Според износот напишан во извештајот, Tesla продаде Bitcoin во вредност од околу 272 милиони долари. Во табелата „Извештај за готовинскиот тек“ во извештајот, компанијата вели дека остварила профит од 272 милиони долари во делот „Приходи од продажба на дигитални средства“.

Ако се сеќавате, во една вест што ја направивме минатиот месец, наведовме дека Tesla ќе добива исплати со Bitcoin. Се чини дека односите на Tesla со Bitcoin исто така се подобруваат. Ако оди вака, можеме да видиме дека компанијата инвестира повеќе Bitcoin.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments