Twitch отстрани 7,5 милиони бот сметки со помош на вештачка интелигенција!

Twitch, една од услугите за пренос во живо во интернет светот, ја искористи предноста на софтверот за учење на машини на вештачката интелигенција со цел да се справи со лажни интеракции и се ослободи од милиони бот сметки.

Twitch, една од најинтензивните интернет страници за производство на содржина, продолжува да расте со преносите што им ги нудат радиодифузерите на нивните следбеници во различни категории. Особено тука, бројот на инстант прегледи и следбеници на луѓето кои живеат во живо се важни фактори кои ја одредуваат популарноста и финансиската добивка на платформата. Како резултат на ова, борбата за зголемување на бројот на следбеници и следбеници предизвикува употреба на лажни бот сметки од време на време. Управување со Twitch, исто така, целосно избриша повеќе од 7,5 милиони сметки за бот преку машинско учење со цел да се спречи вештачкиот пораст направен со користење на бот сметки и да се обезбеди правичност во конкуренција меѓу радиодифузерите.

Корисниците забележаа ненадеен пад на бројот на следбеници и прегледи на каналите на Twitch пред три дена. Твич даде изјава на Твитер кога гласините почнаа да се зголемуваат на каналите на социјалните мрежи поврзани со оваа тема; Тој изјави дека се ослободиле од милиони лажни сметки за бот, па затоа имало забележително намалување на статистичките броеви. Компанијата во изјавата продолжи дека идентификувале повеќе од 7,5 милиони сметки за бот со употреба на технологии за вештачка интелигенција и ќе продолжат да го користат системот. Исто така беше истакнато дека овие постапки се неопходни со цел да се обезбеди подобро опкружување за сите корисници ширум светот. Покрај тоа, законските санкции можат да бидат изречени за издавачите кои намерно сакаат да растат со сметки за бот.

Овој бран на опаѓање во следните неколку дена ќе престане, а со напредокот на Twitch, радиодифузерите ќе можат пообјективно да пристапат кон статистичките податоци за емитувањата. Што мислите за оваа тема?

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments