Twitter конечно нуди поддршка за прикажување на вертикални слики!

Twitter објави поддршка за вертикални слики за iOS и Android платформите.

Од Twitter е објавено дека е направена промена во начинот на прикажување на сликите во твитовите во мобилните апликации. Мрежата за социјални медиуми конечно обезбедува поддршка за вертикални слики во апликациите за iOS и Android. Значи, платформата ќе престане да ги отсекува овие слики во твитови до однапред одреден однос. Да не заборавиме дека одликата е тестирана последните неколку месеци. Компанијата дури го објави соопштението со примерен твит.

На овој начин, корисниците повеќе нема да наидуваат на чудни слики кои се погрешно исечени. Ова исто така ќе и помогне на компанијата да избегне пристрасна критика на алгоритмите со одредени слики. Исто така е меѓу информациите дека ако подолгите слики се предолги за да бидат прикажани целосно во твитот, тие автоматски ќе бидат исечени до центарот. Како и секогаш, корисниците ќе можат да ја допрат сликата за да ја видат целата слика.

Во моментов, промената се шири кај корисниците кои користат апликации за iOS и Android. Од друга страна, нема објаснување кога ова ќе достигне веб-клиенти и работна површина. Покрај тоа, компанијата прави и други измени на сликите, како што е додавање поддршка за поставувања со висока резолуција во твитови.

Имајте на ум дека одликата се нуди постепено и можеби е потребно време да се стигнат до сите корисници.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments