Новиот HP Omen 15 со Intel и AMD процесори

Новиот HP Omen 15 со Intel и AMD процесори

 Гејмерските лаптопи Hp Omen, ќе направи место за AMD процесори во новата серија. Да додадеме дека брендот што нуди Intel и AMD процесори, во однос на графичка картичка одлучи да користи NVIDIA.

Освен производство на високи деловни компјутери кои се истакнуваат во однос на елеганцијата и леснотијата на користење, HP исто така произведува компјутери во серија Omen не заборавајќи ги гејмерите. Компанијата која објави фотографии од серијата на гејмерски лаптопи наречена Omen, сега ги објави и деталите на лаптопите.

Почитувајќи го успехот на AMD во индустријата, компанијата ќе ги претстави своите нови компјутери HP Omen 15 серија со две конфигурации. Вие ќе можете да го опремите вашиот компјутер со конфигурацијата што ја сакате меѓу 10-тата генерација на Intel Comet Lake-H и AMD Ryzen 4000 серија процесори.

HP Omen со Intel и AMD процесори

HP им обезбеди поддршка на Ryzen 5 4600H или Ryzen 7 4800H на своите AMD-компјутери. Се чини дека од Intel повеќе се одбрани процесорите Core i5-10300H и Core i7-10750H. Уредот, кој доаѓа со поддршка за појачување на меморијата до 32 GB, се одликува со опцијата PCIe SSD до 1 TB на тема на складирање. Да додадеме дека корисниците можат да направат RAID-0 користејќи двоен SSD.

На страната на екранот, работите изгледаат малку комплицирани. Лаптопите со AMD процесор ќе бидат со Full HD екран од 144 Hz, додека лаптопите со Intel процесор ќе бидат со Full HD од 300 Hz и 4К ид 120 Hz.

Од страната на графичките картички, компанијата го користи највисокиот избор на класа на уреди од Intel, и нуди NVIDIA GeForce RTX 2060 и GeForce RTX 2070 Max-Q како графички картички во избрани варијации на процесорот Intel. AMD системите ја имаат само опцијата NVIDIA GeForce 1660 Ti. Да напоменеме дека почетната цена на Intel системите e 799 долари на веб страницата на HP. За AMD, да додадеме дека треба да се користат различни продажни канали.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *