ОПТИМИСТИЧКИ! Google работи на карактеристика за да ги чува небезбедните страници од корисниците!

Google работи на карактеристика што на корисниците ќе им ги прикажува само страниците со протоколот HTTPS за да се осигури безбедноста на чувствителните кориснички информации. Функцијата, која ќе работи во прелистувачот Google Chrome, стандардно доаѓа во режим на исклучување.

Познат по големиот товар на компјутерите уште од неговото појавување, но Google Chrome има огромна публика. Доаѓајќи на врвот на прелистувачите со најмногу корисници секоја година, Chrome е пред нас со функција што ќе ги направи корисниците поудобни во однос на безбедноста.

Според информациите, Google Chrome ќе ги држи корисниците подалеку од небезбедни страници со режим Само HTTPS. Не е познато кога функцијата ќе дојде во прелистувачот, но се очекува да излезе во август или септември оваа година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.