Обновени графичките картички RTX 30 и RX 6000M за лаптопи!

Покрај графичките картички за десктоп, ривалитетот NVIDIA и AMD продолжува и на мобилната страна. Покрај тоа, Intel може да биде вклучен во ова натпреварување со Xe Graphics.

Додека обемот на производство на серијата Ampere RTX 30 на NVIDIA продолжува да се зголемува, споменавме дека компанијата има нови планови. Зелениот тим во моментов работи на мобилни графички процесори со SUPER ознака.

Меѓутоа, ако ги погледнеме новите протекувања, обновените графички процесори од серијата Radeon RX 6000M се подготвуваат од страната на AMD. Greymon55, кој често протекува за графички картички, вели дека обновените RX 6000M мобилни графички процесори ќе обезбедат зголемување на перформансите на мали нивоа.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.