Добри вести за оние кои сакаат групи на WhatsApp

о сте еден од оние кои сакаат групи на WhatsApp, но мислите дека нивниот главен проблем е што не се доволно големи – има добри вести.

 

Услугата моментално тестира опција која ќе овозможи додавање поддршка за најмногу 1024 учесници за секоја од групите. Функцијата се очекува наскоро да биде достапна за сите корисници.

Во моментов споменатата опција е во фаза на бета тестирање. Пред ова, WhatsApp додаде поддршка за групи со најмногу 512 членови во јуни, што ќе се удвои по завршувањето на тестирањето.

 

Оние со најновата бета верзија на Android или iOS ќе ја добијат оваа функција во одреден момент. Ако не, тој ќе стане достапен за сите откако ќе заврши тестирањето.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *