КАКО Е МОЖНО! Alienware со ултра тенок лаптоп и неверојатни карактеристики!

Компјутерите на Alienware x15 и x17 кои користат графички серии RTX 30 и процесори од 11-та генерација беа претставени на Computex 2021. Моделите имаат изненадувачки тенок дизајн и покрај врвното искуство што го нудат.

Два модели на Alienware, кои секогаш успевале да се прослават кога станува збор за игри со високи перформанси, беа претставени на Computex 2021 под името на X сериите. Овие компјутери, кои доаѓаат со имиња x15 и x17, се чини дека ги задоволуваат корисниците со хардверот за најнова технологија што го користат. Овие два модела имаат и многу импресивни вредности во однос на областа што ја покриваат.

Најтенкиот лаптоп за игри досега бил m17 на Alienware (2,3 см), со дисплеј од 17,3 инчи. На компјутерите со 15-инчен екран, овој наслов беше наречен и m15, модел на Alienware (2,05 см). Нашите нови модели x15 и x17 се чини дека го прават овој чекор понатаму за Alienware.

Како што можеме да разбереме од имињата на моделите, x15 нуди 15-инчен екран, додека x17 нуди 17-инчен екран. Моделот x15 има резолуција од 1080 пиксели, како и брзина на освежување на екранот од 165 или 360 Hz. Кога се користи QHD екранот, оваа вредност станува 240 Hz. Од друга страна, x17 ќе понуди две опции за Full HD дисплеј, како и опција со брзина на освежување од 120 Hz на дисплеите UHD (4K). Во внатрешноста на каросеријата се користат процесори од 11-та генерација i7 или i9 Tiger Lake-H. На страната на графичката картичка, компјутерите што започнуваат со RTX 3060 може да се надградат на RTX 3080.

Покрај оваа опрема, новата технологија за ладење има голем удел во презентирањето на оваа слабост. Овој систем за ладење нуди 25% подобрени термички перформанси во споредба со нормалните. Покрај тоа, компјутерите имаат 4 вентилатори за ефикасно дисипирање на топлината.

Различните карактеристики споменати погоре ќе бидат понудени како опција за да може корисникот да ги прилагоди според нивните потреби при нарачката на компјутерите. Со други зборови, покрај процесорите i7 или i9 од 11-та генерација, изборот на картичката RTX 3080 наместо графичката картичка RTX 3060 ќе му биде оставен на корисникот, како што ќе биде случај со многу други карактеристики.

Според официјалната изјава дадена од Alienware, почетните цени на компјутерите со моделите x15 и x17 се како што следува:

x15: 1.999 американски долари

x17: 2.099 американски долари

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments