Tags :Stanford

Новости Хардвер

Samsung и Stanford развија OLED екран кој има 10.000 пиксели

Истражувачите од Stanford работејќи на технологија за помали и потенки соларни панели, доаѓаат до ова откритие од кое ќе имаат корист телевизорите, мобилните и ВР уредите. Со технологија која првично е развиена за соларни панели, истражувачите од Stanford во соработка со SAIT – Samsung Advanced Institute of Technology, имаат развиено нов OLED панел кој може […]Read More