Apple го објави новото ажурирање tvOS 13.4.6

Apple го објави новото ажурирање tvOS 13.4.6

Иако Apple минатата недела го објави новото ажурирање за Apple TV, tvOS 13.4.5, сега го објави ажурирањето tvOS 13.4.6. Ова ажурирање, кое може да се преземе на уреди со Apple TV и Apple TV 4K, се фокусира на подобрувања и поправки на грешки.

Технолошкиот гигант Apple oд Cupertinolu денес го објави ажурирањето tvOS 13.4.6 за четвртата и петтата генерација на Apple TV модели. Како што знаете, TVOS ажурирањата на Apple се скоро секогаш мали во големина и се фокусираат на некои помали карактеристики со поправки на грешки отколку на големи промени во надворешноста, како што е денешното ажурирање.

Објавено околу една недела по ажурирањето на tvOS 13.4.5, ова ажурирање исто така вклучува и некои подобрувања и поправки на грешки за моделите на Apple TV и Apple TV 4K како и многу други. Поради оваа причина, можеме да кажеме дека во ажурирањето на tvOS 13.4.6 нема голема промена. Ако сеуште сакате да го инсталирате ажурирањето tvOS 13.4.6 на уредите Apple TV или Apple TV 4K, можете веднаш да ги следите чекорите подолу.

Како да се инсталира Apple tvOS 13.4.6

Apple TV обично ви кажува дека ажурирање е достапно кога ќе се појави ново ажурирање и можете лесно да го ажурирате со кликнување на  тоа известување, но можеби не сте го приметиле тоа известување и сте кликнале на опцијата „Ажурирај подоцна“.

Следете ги следниве чекори за да го инсталирате ажурирањето:

  • Одете на апликацијата ‘Подесувања’
  • Отворете го прозорот ‘Систем’
  • Одберете ја опцијата ‘Ажурирање на софтвер’
  • На отворената страна клинете на ‘Симни и инсталирај’
  • Потоа одберете ја опцијата ‘Ажурирај веднаш’
  • Почекајте да се ажурира вашиот Apple TV
  • Откако ќе доврши ажурирањето и откако ќе се рестартира вашиот Apple TV, новата верзија на tvOS ќе започне да работи на вашиот уред.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *