Како да ги исклучите политичките реклами на Фејсбук

Изборна година е што значи дека веројатно ќе видите многу политички реклами. Додека некои платформи за социјални медиуми гo забранија Фејсбук допрва треба да го стори тоа. Но, за среќа од овој месец муди нуди можност да ги исклучите сами.Историјата на Фејсбук со политички реклами и воопшто со политиката е комплицирана и непријатна. Доволно е да се каже дека е неславно платформата за хостирање на голема дезинформација, голем дел од тоа се центрирани во политичката сфера и неколку реклами имаа некои непријатни слики кои ги придружуваа. Значи, ако сакате да преземете иницијатива и сами да ги отстраните политичките реклами од Фејсбук, еве како можете да го направите тоа.Прво, ќе треба да ја користите апликацијата Facebook, бидејќи поставките се многу полесни за пристап до таму. Одете во менито за поставки под „Поставки и приватност“ од менито на апликацијата. Штом сте таму, пронајдете го Поставки за поставките за рекламирање.

Откако ќе го откриете тоа, потчукнете на неа и движете се додека не најдете „теми за реклами“, кои ќе бидат наведени под ваши интереси. Темите за реклами за кои станува збор се модерна колекција, при што алкохолот, родителството и миленичињата се ставаат на исто ниво како и политиката.

Изберете ја елипсата до „Социјални прашања, избори или политика“.Ќе ја видите опцијата „Да видите помалку реклами на оваа тема“.Допрете го ова.Иако веројатно нема целосно да ги елиминира политичките реклами од вашата храна (Фејсбук не гарантира дека тоа ќе биде, па оттука и употребата на зборот „помалку“), ќе помогне да се скратат она што го гледате.

И тоа е тоа! 
Сега ќе видите помалку политички реклами на Фејсбук. 
Со среќа!

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *