Телеграм додава функција за видео повик на iOS и Android

Телеграм додава функција за видео повик на iOS и Android

Апликацијата за безбедна порака Telegram започна алфа верзија на видео-повици „еден-на-еден“ и на своите Android и iOS апликации.Телеграм  ја одбележува седмата годишнина за започнување видео повик допрете ја страницата со профил на лицето со кое сакате да се поврзете.

Корисниците можат да вклучуваат или исклучуваат видео во кое било време за време на повик,а видео повиците го поддржуваат режимот за слика во слика, така што корисниците можат да продолжат да се движат низ апликацијата ако тој повик станува досаден.Апликацијата за Android и iOS имаат изработени објекти што може да се репродуцираат.

Во април Телеграм објави дека ќе започне групни видео повици подоцна оваа година,но видео повиците ќе добијат повеќе одлики и подобрувања во идните верзии.

Телеграма соопшти дека во април достигнала 400 милиони месечни активни корисници.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *