Продажбата на AirPods е под очекувањата!

Аналитичарот Минг-Чи Куо даде нови изјави во врска со продажбата на безжичните слушалки AirPods.

Додека се очекуваше Apple да продаде 60 милиони AirPods безжични слушалки во 2019 година, оваа бројка се проценува на 82 милиони за 2020 година. Така, моментумот што продолжува од 2016 година ќе продолжи да се зголемува. Од друга страна, аналитичарот Минг-Чи Куо тврди дека очекувањата за продажба на AirPods не се остварија.

Предвидувањата беа причина за одложувањето на AirPods 3!

Додека Куо зборува за пратките да бидат пониски отколку што се очекуваше претходно, тој очекува пад од 5-10 проценти на годишната продажба во следните 6 месеци. Една од причините за овој пад е прикажана како можното доцнење на моделот AirPods 3. Аналитичарот претходно сподели дека безжичните слушалки ќе пристигнат во првата половина на 2021 година, но новиот датум може да биде април-јуни.

Една од најголемите промени за AirPods 3 ќе биде неговиот сличен дизајн со AirPods Pro. Значи, ќе се понуди помало тело и евентуално подолго траење на батеријата. Покрај тоа, доцнењето на AirPods Studio, претстојните врвни слушалки на Apple за уши, може да влијаеше на состојбата на AirPods 3. Претходно беше речено дека слушалките ќе пристигнат оваа година, но поради проблеми со комфорот со металната лента за на глава, овие се очекува да бидат објавени во 2021 година.

Да видиме дали Apple може да ги исполни своите цели со своите нови модели.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *