Доаѓа Samsung 980 Pro PCIe 4.0 SSD со капацитет од 2 ТБ!

Веќе го спомнавме семејството SSD 980 Pro NVMe засновано на стандардот PCI Express 4.0 на Samsung и брзините до кои може да се пристапи. Се чини дека моделот од 2 ТБ ќе биде вклучен во дискови со цврста состојба што во моментов се продаваат со опции за складирање до 1 ТБ.

Scan.co.uk го наведе новиот модел на 2 TB SSD по цена од 443 фунти, со вклучени даноци. Ова одговара на околу 590 американски долари.

980 Pro е единствената опција на Samsung за PCI Gen 4 сè додека не започне серијата 980 Evo. Целосните спецификации на моделот од 2 ТБ сè уште не се наведени. Сепак, погонот од 1 ТБ можеше да понуди последователна брзина на читање до 7,000 MB / s и секвенцијална брзина на запишување до 5000 MB / s. Покрај тоа, нивото на издржливост е наведено како 600 TBW.

Серијата 980 Pro сега е меѓу врвните единици за складирање што го достигнуваат крајниот потрошувач. Сепак, цената е малку рака и можеме да кажеме дека е голема за многу корисници. Конечно, треба да се напомене дека новата верзија со капацитет од 2TB се очекува да биде објавена на почетокот на јануари 2021 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *