Asgard објави DDR5-4800 128 GB RAM меморија!

Asgard DDR5-4800 128 GB RAM меморија што работи со брзина од 4800 MHz.

Компанија за електронска технологија Asgard на Shenzhen Jiahe Jinwei Electronic Technology Co. Ltd го објави првиот DDR5 мемориски модул. Меморискиот модул со број на дел VMA5AUK-MMH224W3 доаѓа во опции од 32 GB, 64 GB и 128 GB. Секако, особено се истакнува опцијата Asgard DDR5-4800 128 GB RAM меморија. Од друга страна, препорачуваме да не очекувате ладни распрскувачи на топлина и RGB осветлување.

Според извештајот на ITHome, меморискиот модул работи на 4.800 MHz без оглед на густината. Вреди да се напомене дека овие податоци не се наоѓаат во близина на таванот за DDR5. Како што знаете, новата спецификација се очекува да достигне мемориски фреквенции до 8.400 MHz. Меморискиот модул на Asgard ќе повлече само 1,1V DRAM напон, што е референтен напон за DDR5. Исто така е во согласност со стандардот Б на JEDEC. Значи, нивниот тајминг треба да биде поставен на 40-40-40.

Масовното производство на меморискиот модул DDR5 од Asgard сè уште не е започнато. Фактот дека нема кој било процесор кој има корист од стандардот може да бил ефикасен во оваа одлука. Предвидувањата се дека продавачот ќе започне со производство кога ќе бидат подготвени процесорите на Intel 12th Gen Alder Lake и чипсетите од 600 серии.

Некои од идните процесори на Intel и AMD кои ќе поддржуваат DDR5 се веќе одобрени. Интел има Alder-Lake, Sapphire Rapids и Tiger Lake-U, додека AMD зборува за Rembrandt APU.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.