Повторно објава на Elon Musk кој ја размрда берзата! Dogecoin веднаш порасна!

Илон Маск направи нов пост за Dogecoin. Споделувајќи слика со пишување „буквално“, Маск засади знаме на Dogecoin на нашиот природен сателит, Месечината. После тоа, Маск, кој сподели објава за „Вистинска месечина“, исто така успеа да ги збуни главите.
Илон Маск, кој успеа да ја разниша агендата во неговите неодамнешни изјави, објави објава на Твитер за која повторно ќе се зборува денес. Додека користеше слика во својата објава, Маск само напиша „буквално“, уште еднаш потенцираше Dogecoin. На сликата споделена од Маск, се гледа дека знамето на Dogecoin е засадено на Месечината.

Елон Маск е едно од имињата на агендата на заедницата за крипто пари со своите објави за Dogecoin. Всушност, оваа крипто валута се здоби со 30 пати поголема вредност од декември, само поради изјавите дадени од Елон Маск. Сепак, споделувањето на Маск, што предизвика пад на Bitcoin и затоа Dogecoin со неговите изјави за време на викендот, се чини дека може повторно да го лета овој алтткоин.

Сликата споделена од Елон Маск на Твитер засега не влијае на цената на Dogecoin. Меѓутоа, ако не игнорираме како секој збор што го зборува Маск ги тресе пазарите, можеме да кажеме дека оваа објава може да предизвика мобилност во цената на Dogecoin. Бидејќи фразата „to Moon“, што значи „на Месечината“, што инвеститорите во крипто-валути често ја користат и значи нагло покачување, се чини дека е ставена во очите на инвеститорите со споделувањето на Маск. Па, дали ова споделување може да значи поинакво значење?

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *