WhatsApp има помалку познати трикови кои можат да ви помогнат

Ви пренесуваме три помалку познати трикови за WhatsApp, кои сигурно ќе ви бидат корисни.

Ако користите WhatsApp, сигурно имате неколку опции кои ги користите секој ден, но понекогаш е добро да претурате низ помалку познатите функции и да пронајдете неколку нови.

Ова се помалку познати карактеристики на WhatsApp што ќе го направат вашето секојдневно искуство со користење уште подобро.

Намалете ја потрошувачката на податоци во повиците на WhatsApp

Опцијата за повикување на WhatsApp е многу корисна алатка која не троши многу податоци. Ако навистина не сте „вие“ со мегабајти, секогаш можете да го ограничите вашето трошење со одење до Поставки> Складирање> Податоци и избирање на опцијата „Зачувај помалку податоци за повици“, што ќе ја намали потрошувачката на податоци за време на повик.

Испратете го транскриптот преку е-пошта

Иако веројатно веќе знаете дека вашиот разговор е зачуван во облакот, постои можност да не сте слушнале за можноста за испраќање преку е-пошта. Се што треба да направите е да отидете во Settings> Chats> Chat history и да изберете контакт во ова поле историја на разговори, пишува Tportal.

Откако ќе го изберете разговорот, WhatsApp ќе ве праша дали сакате да испраќате датотеки заедно со текстуалните пораки. Откако ќе го направите вашиот избор, можете да го испратите разговорот по е-пошта и ќе го добиете во формат TXT.

Погледнете кој ја прочитал вашата порака во групата

За да видите кој точно ја прочитал вашата порака, само притиснете ја долго време и потоа изберете го менито со три точки. Во него ќе видите листа на корисници на разговорот кои ја прочитале, како и оние кои не ја прочитале вашата порака.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.