Новите модели на iPhone 14 Pro и Pro Max конечно би можеле да добијат една посакувана карактеристика

Apple конечно би можел да имплементира секогаш вклучен дисплеј на претстојните модели на iPhone 14 Pro и Pro Max.

Според Марк Гурман од Bloomberg, Apple би можел да ја претстави споменатата функција во рамките на софтверот iOS 6. Ова ќе им овозможи на моделите на iPhone да прикажуваат ограничен број информации дури и кога екранот е заклучен.

Gourmet истакнува дека верзијата на секогаш вклучен режим за iPhone би можела да работи слично на Apple Watch Series 5 и поновите модели – iPhone 14 Pro и Pro Max ќе ја намалат стапката на слики на заклучениот екран кога е овозможен режимот секогаш вклучен, што заштедува парична енергија додека екранот е вклучен.

Не е познато дали новите модели на iPhone ќе го користат истиот LTPO дисплеј како и поновите модели на Watch. Овие екрани со мала моќност играат голема улога во овозможувањето на режимот секогаш вклучен да работи правилно, бидејќи тие се дизајнирани да спречат уредите да трошат премногу енергија.

Се очекува Apple да претстави уште некои интересни промени за време на претстојната конференција WWDC, која ќе се одржи на 6 јуни. Постојат опции за мултитаскинг за iPad, бесплатно менување на големината на прозорците на уредите, некои апликации ќе бидат преработени и многу повеќе.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *