Како да додадете моторно масло – без истурање ВИДЕО

Со развојот на технологијата, моторите трошат се помалку масло, а самите масла овозможуваат нивна замена поретко.
Сепак, за повеќето правило е да се менува маслото во моторот по 10 до 15 илјади километри или еднаш годишно.
Имајќи предвид дека возниот парк кај нас достигна просечна старост од речиси 15 години, многу автомобили користат масло и бараат полнење помеѓу сервисните интервали. Веројатно сите возачи знаат дека нивото на маслото се проверува со прачка, но малкумина знаат дека прачката може да помогне во нешто друго. Имено, при полнење масло, многу луѓе често малку се истураат на капакот, особено ако резервоарот за масло е полн, а местото за полнење е тешко пристапно.
Се разбира, немате инка, но можете да користите мерна палка. Принципот е ист како кај оние кои во отсуство на дренажа од олукот, го ставаат ланецот слободно да виси.
Погледнете го видеото и уверете се сами.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *