YouTube конечно ја исполни големата желба на корисниците – но има „улов“

YouTube конечно ќе ви дозволи да гледате видеа додека правите други работи на вашиот телефон.

YouTube на тој начин ќе им овозможи на корисниците да гледаат видеа во т.н „лебдечки прозорец“ за извршување на други активности на iPhone или iPad.

Новиот приклучок беше вклучен откако корисниците доставија повратни информации за апликацијата, при што многумина ја побараа функцијата.

Сепак, постои улов…

YouTube ќе го направи достапен само за премиум членовите ширум светот и непремиум корисниците во САД за сите видеа што не се поврзани со музика.

Забележано е дека новата функција нема да биде достапна за музика освен ако немате премиум претплата.

YouTube ја објави веста преку Twitter, признавајќи дека одамна доаѓа: „Се случува! слика-во-слика полека се шири на YouTube на iPhone и iPad, и исто како и на Android, ќе биде достапна за: членовите на Premium глобално и членовите кои не се Premium во САД (без музика).

И ако се прашувате како ќе функционира оваа нова функција, таа е прилично едноставна, дури и за оние кои не се запознаени со технологијата. Сè што треба да направите е да ги отворите Settings, потоа General во апликацијата YouTube и да вклучите слика во слика.

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *