Видео покажува како се менувала Земјата од 1984 година

Најголемите промени на животната средина во историјата на планетата Земја биле забележани во последните 50 години.

Кадри направени со „Гугл ерт“ од 1984 до 2020 година ја покажуваат оваа промена. Видео составено од кадрите покажува колку се сменила планетата од 1984 година, а најдрастичните промени се резултат на климатските промени, како повлекувањето на глечерот Колумбија на Алјаска.

Се забележува и намалувањето на прашумата Амазон, која се претвора во села и фарми.

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *