Tags :Falcon 9

Наука

Elon Musk повторно се запиша во историјата

Една иста ракета ја искористи 6 пати Во рамките на лансирањето во ниската земјина орбита се испратени 58 сателити на Starlink, кои треба да им се придружат на стотиците кои се испратени претходно за да се создаде една мрежа на сателитски интернет. Освен сателитите на Starlink, на ракетата Falcon кон вселената полетале и три сателити […]Read More