Tags :Milky Way

Наука

Галаксија слична на Млечниот Пат се најде во длабоки вселенски

Галаксија слична на Млечниот Пат се најде во длабоки вселенски загатки астрономи Пред дванаесет милијарди години кога целиот простор беше само универзален бебешки универзум една млада галаксија која потсетува на Млечниот Пат се разгореше длабоко во космосот. Астрономите честопати размислувале за овој ран универзум како хаотичен,екстремен амбиент каде галаксиите се нестабилни и насилни.Новите истражувања покажуваат дека претпоставките […]Read More