Tags :SpaceX Starlink

Наука

Второто учество на сателитското возење во вселената „SpaceX Starlink“

Второто учество на сателитското возење во вселената „SpaceX Starlink“  SpaceX се подготвува да ја започне својата следна група на сателити на Starlink во орбитата за постојано растечката широкопојасна Интернет-компанија на компанијата и може да ја гледате во живо преку Интернет.  Во вторник 18 август ракетата компанија со седиште во Калифорнија ќе лансира 58 сателити „Старлинк“ и три сателити на планетата […]Read More