Tags :V plane

Вести

Авион во формата на V го комплетираше првиот лет

Авион во формата на V го комплетираше првиот лет Нов авион инспириран на иконската електрична гитара на Gibson. Благодарение на неговата форма авионот има подобрена аеродинамика, намалена тежина и може да ја намали потрошувачката на гориво за 20 проценти од просечните комерцијални авиони. Прототипот бил изработен од страна на истражувачи во Универзитетот Delft Technology од […]Read More