Tags :White Dwarf

Наука

„Црната џуџе супернова“може да биде последниот настан во универзумот

„Црната џуџе супернова“може да биде последниот настан во универзумот Според теоретски физичар Matt Caplan пресмета дека може да биде последниот интересен настан што некогаш ќе се случи експлозиите на sвездите наречени црни џуџиња кои дури и не постојат. Крајната судбина на универзумот сè уште е на расправа,но една од водечките хипотези е дека таа ќе […]Read More