Новото ажурирање на Windows 10 ќе ги реши проблемите со драјверите!

Со големото ажурирање на Windows 10, ќе бидат спречени проблемите со драјверите што ги доживуваат одредени корисници.

Microsoft конечно ќе донесе решение за проблеми со возачите на трети страни со најголемото ажурирање на Windows 10 што ќе го понуди на крајот на 2021 година. Соодветно на тоа, возачите од трети страни сега ќе се чуваат во изолирана папка на вашиот хард диск.

Како што знаете, ажурирањето на драјверите е од суштинско значење за добро функциониран компјутер. Од друга страна, инсталирањето на погрешен двигател или инсталирање на проблематичен двигател на вашиот компјутер може да биде доста досадно со падови на системот и проблеми со ниски перформанси.

Во моментов, сите драјвери се чуваат во DriverStore лоциран во папката System32. Да подвлечеме дека ова е критична папка со која не треба да се меша и затоа складирањето на возачи од трети страни може да биде проблем.

Како што известува Windows News, со претстојното ажурирање на Windows 10 21H2 Sun Walley, драјверите на трети лица најверојатно ќе бидат преместени од System32 во папката oemdrivers, а оваа промена се појавува во раните изданија за преглед на Windows 10 21H2.

Во оваа смисла, безбедноста на компјутерите на корисниците значително ќе се подобри со тоа што возачите ќе бидат подалеку од критичната папка System32. Дополнително, може да има некои придобивки од перформансите за корисниците кои редовно ги надградуваат своите двигатели, бидејќи спречува надуеност на папката System32. Можеби е можен постабилен систем, бидејќи проблематичните двигатели ќе бидат изолирани од важни датотеки.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments