Инстаграм ги тестира своите нови карактеристики

Поради вирусот Корона, многу компании сакаат да обезбедат корисниците да имаат подобро време. Инстаграм почна да ги тестира новите карактеристики за блиц на екран за време на селфи фотографирање и делот за директна порака.

Со налепниците за поддршка на Инстаграм корисниците ќе можат да донираат

Вирусот Корона предизвика многу држави да наметнат полициски час. Студентите и постарите лица почнаа да поминуваат повеќе време во апликации за социјални медиуми, како што се Twitter, Instagram, Youtube и Facebook, особено затоа што не можеа да излезат на улиците.

Поради оваа причина, компаниите планираат да направат порадикални промени во нивните апликации и да им ги понудат на корисниците.

Спротивно на тоа, инженерот Jane Manchun Wong  ги откри новите карактеристики на компанијата.

Благодарение на налепницата за поддршка на Instagram, корисниците ќе можат да донираат за деловните активности што сакаат да обезбедат финансиска поддршка преку апликацијата. Засега, функцијата, која ќе работи со платните системи наречени Paypal, Square и Kabbage, се очекува да поддржува и кредитни картички во иднина.

Покрај тоа, компанијата ќе овозможи побрза комуникација со ставање на копче за видео разговор веднаш до нивното корисничко име на опцијата за директна порака. Бидејќи многу корисници не ја напуштаат куќата, тие активно ја користат функцијата за видео повик на апликации како Instagram и Facebook.

Бидејќи многу мобилни уреди немаат блиц во селфи фотоапарати, апликациите како Instagram им нудат на корисниците функција блиц на екранот. Компанијата започна да ја тестира функцијата на блиц на екранот, така што корисниците можат да направат подобри слики.  

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.