Фотографии од Јупитер кои се апсолутно надреални

Сателитот се наоѓаше на само 104.600 километри

Пред неколку недели, научниците добија нова серија на нови фотографии од гасниот гигант од сателитот „Јуно“. Феноменалната камера успеа да фатат некои непобитен уникатен феномен. За време на фотографирањето, сателитот се наоѓаше на само 104.600 километри од врвниот врв на облаците на Јупитер.Невремето таму изгледа како нафта. Дури и изгледа 3D ако погледнете поблизу.

Овие нови фотографии од Јупитер се апсолутно надреални | Мозок бобинки

 

Невремето таму изгледа како нафта. 
Дури и изгледа 3D ако погледнете поблизу.

Овие нови фотографии од Јупитер се апсолутно надреални # 2 | Мозок бобинки

 

Облаци потешки од било што на Земјата.

Овие нови фотографии од Јупитер се апсолутно надреални # 3 | Мозок бобинки

 

Како може да не сакаш простор откако ќе го видиш ова? Застрашувачко и фасцинантно е во исто време

Многу од сликите покажуваат џиновидна портокалова точка на површината на планетата. Ова е прашина од бура која беснее околу 150 години и ќе трае уште пет децении, се должи на фактот дека Јупитер практично нема цврста основа. Можеби, насловот на „гасниот гигант“ нема никаква врска со меѓупланетарната подуеност.Ништо посебно. Само редовно старо затемнување на Сонцето на друга планета. 

Овие нови фотографии од Јупитер се апсолутно надреални # 4 | Мозок бобинки

Исто така, беше во можност да фати уште една масивна бура добивајќи импулс  Станува збор за вртлог создаден од три помали бури кои се комбинираат во една голема аномалија на ниво на катастрофа пред околу 2000 години.Нормалните планети имаат столбови покриени со мраз, но не и Јупитер. .

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *