Како се користи Adobe Photoshop во потрагата по исчезнати деца

Како се користи Adobe Photoshop во потрагата по исчезнати деца

Дали некогаш сте се запрашале како се прават тие фотографии од исчезнати деца, стари лица за да покажат како изгледа денес? Овие слики често се дело на повеќе квалификувани форензички уметници, кои ги создаваат рачно со помош на Adobe. До денес, тие помогнаа да се најдат стотици деца.Националниот центар за исчезнати и искористени деца (NCMEC) е една од најпознатите организации посветени на помагање во пронаоѓање на исчезнати деца. Ако некогаш сте виделе постер на исчезнато дете најверојатно ќе биде организацијата која стои зад тоа.

Adobe ги донираше своите производи и услуги помагајќи им на организацијата во користењето на неколку свои производи, вклучително и Photoshop,Premier и AfterEffects поточно тие се дело на уметници со седиште во Фотошоп.И често нивната точност е страшно во некои случаи на исчезнатите деца се пронајдени години подоцна.Ова е далеку од единствената работа што Adobe и NCMEC направиле заедно. 

Adobe Creative Cloud исто така нуди решенија за подобрување на фотографии од злоупотреба на деца за идентификување детали.Помогнавме на стотици семејства што ги создадовме со помош на Adobe Photoshop.Гледајќи ги овие деца соединети со нивните семејства години подоцна, не потсетува зошто никогаш нема да се откажеме од пронаоѓање на исчезнатите деца “.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *