Боинг само ни даде нова причина да се преплашиме од летање

Боинг само ни даде нова причина да се преплашиме од летање

Дури и ако не се плашевте да се качувате во авион пред тоа, глобалната пандемија на коронавирус ни донесе нови причини што треба да бидат истакнати со воздушните патувања.Но сега  Боинг ни помага сосема нова причина да ја разгледаме целата авиокомпанија мотори со удари.Тоа е според Федералната управа за воздухопловство – федералната гранка одговорна за одржување на проверка на воздушниот сообраќај – која наредила околу итни инспекции на околу 2.000 авиони Boeing 737 следна генерација и Classic.

Кога вентилите се заглавени (или ‘рѓосани) отворени моторот на 737 ја губи моќта побрзо отколку што треба и без можност да се рестартира според извештајот ако тоа се случи авионот би можел да биде принуден да се спушти во аеродромско слетување безбедно е да се каже авионите не летаат како така што веројатно има многу нешта што ќе треба да се случи во текот на следните недела повеќе од 3.000 авиони  приближно половина од флотата што моментно се активни во САД – се целосно рангирани од мај оваа година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *