Најзапрепастувачки скалила во светот

Најзапрепастувачки скалила во светот

Со текот на илјадници години луѓето го сфатија вистинскиот агол  висината и ширината на секој чекор и секако фактот дека не треба да правите здодевни скалила и наместо тоа да се забавувате со дизајнот.

Тоа дефинитивно не е предуслов за влегување на оваа листа бидејќи наскоро ќе видите сами.Голем број скалила  привлекуваат туристите. Тие се уметнички дела и даваат поинаков поглед на светот. 

 Lion Rock,Sigiriya,Sri Lanka-Лав Рок Сигирија Шри Ланка

Sprinkenhof Spiral Staircase,Germany-Спираленхоф Спирала скалила

Chinese Great Wall stair China-Кинески скали на големите Ѕидови

Red Staircase at Livraria Lello-Црвена скалила во Ливарија во Португалија

16th Avenue Tiled Steps-16-та авенија Плочки чекори Калифорнија

Musical Piano Stairs on Wulin Plaza-Скалила за музичко пијано на Вулин Плаза, Хангжу, Кина

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.