Научна експедиција завршена во Јужно Кинеско Море

Научна експедиција завршена во Јужно Кинеско Море

Кинеските научници во четвртокот рекоа дека завршиле сеопфатна научна експедиција во близина на островите Zhонгша во Јужното Кинеско Море.

За време на експедицискиот проект кој заврши на крајот на јули беа организирани три истражувачки брод за мисии вклучувајќи земање мостри за топографски хидродинамички метеоролошки, хемиски еколошки и биолошки истражувања во различни водни области во близина на островите. Подводно геолошко дупчење беше извршено и на корален гребен во форма на прстен.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *