Google Maps со нов апдејт за Андроид, ќе ги прикажува семафорите

Google Maps со нов апдејт за Андроид, ќе ги прикажува семафорите

Googlе ја откри новата алатка на повеќето корисници „преку ноќ“. Почнува со прикажување на семафорите на нивните мапи. Оваа опција не треба да се уклучи мануално, туку ќе се појави автоматски со новиот апдејт.

Минатото лето Google Maps тестираше ваква опција на нивните сервери, но изгледа конечно пристигнува. За почеток, најпрвин ќе се појави во САД, а планот во иднина е да се прошири низ целиот свет.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *