Apple поднесе контра-тужба против Epic Games

Apple поднесе контра-тужба против Epic Games

Apple го возвраќа ударот на Epic Games откако поднесе тужба против нив. Apple го направи последниот потез во правната битка против Epic Games. Epic беше обвинет за прекршување на договорот помеѓу овие две компании.

„Иако Epic себеси се претставува како модерен Робин Худ, во реалноста е мулти-милијардерска компанија која не сака ништо освен да профитира на грбот на App Store“ напиша Apple во тужбата. Оваа „кавга“ помеѓу компаниите започна откако Epic се обиде да го избегне новата провизија од 30% на сите микротранскации кој се извршуваат на игрите поставени на App Store. Ова евентуално придонесе до остстранување на Fortnite од App Store.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *