PlayStation 5 – што треба да знаеме?

PlayStation 5 – што треба да знаеме?

Хардуерни характеристики

Конзолата ќе поддржува 3D аудио Dolby Atmos, многу брзи SSD-дискови и што е најважно – компатибилност со тековните игри на PS4. Како што можеби мислевте, за да играте со 8K графика, вашиот телевизор мора да ја поддржува оваа резолуција.

А што е со виртуелната реалност на PlayStation?

Sony засега нема да развива нови PSVR очила, а сегашните ќе бидат компатибилни со новата конзола. Досега нема многу информации дали ќе се развиваат нови слушалки специјално за PlayStation 5.

SSD и HDD? Која ќе биде разликата?

Марк Блек додаде на Wired дека конзолата ќе биде прва од ваков вид што ќе користи SSD наместо хард дискот што го користи сегашниот PS4. Но, тоа не е баш SSD, рече Черни, тоа е специјализирана верзија. Тој му демонстрираше на Wired со лансирање на Spider Man на PlayStation 4 Pro и патување низ играта.

Од точката А до точката Б беа потребни 15 секунди, а следната, која беше преку прототипот PS5, траеше само 0,8 секунди. Ова дава јасна идеја за тоа каква може да биде разликата помеѓу HDD и SSD на идната конзола. Но, засега, можеме само да претпоставиме дали резултатите ќе бидат толку добри или не.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.