Новата тастатура за игри K100 на Corsair има фантастично, повеќенаменско бирање.

Знам дека сакате да го допрете бирачот.

Новиот Korsair, 229,99 американски долари, K100 е моментално најскапата тастатура за механички игри на компанијата. Она што придонесува за високата цена, делумно, е пригодниот контролен бирач iCue горе лево, што е многу забавен за употреба.

Можеби не го забележите бирачот на почетокот, бидејќи многу прилагодливи 44 ​​зони на RGB LED диоди на оваа тастатура се зачудувачки за гледање, со нови отвори за проветрување од двете страни што му даваат на светлото уште повеќе места за излевање на вашата работна маса во споредба со неговиот навидум претходник, K95 Platinum RGB. Корсар целосно ве покри дали сакате да ги изнервирате вашите домашни да имаат светла, задебелена тастатура.

Но, бирачот најмногу ме интригира, обезбедувајќи тон контрола врз самата тастатура, како и врз вашиот компјутер.

За време на моето време за тестирање на K100, бирачот понуди задоволителен начин за контрола на функциите за кои обично е потребно да се држат повеќе копчиња. Се најдов себеси како постојано ја прилагодувам осветленоста на позадинското осветлување, што за среќа ви овозможува да ги направите LED диодите неверојатно слаби (карактеристика за добредојде што треба да ја имате ако сте како мене и сакате само малку светлина во поставувањето). Бирачот може да се прилагоди на деветте во софтверот iCue за да изврши повеќе практични команди, како што е прескокнување песни во вашата музичка апликација, зумирање или скролување надолу на страница или целосно менување апликации, како величана функција Alt + Tab .

Секоја функција што ја активирате во софтверот е доделена на боја по ваш избор, а вие само притиснете го копчето во центарот на бирачот за да се префрлите помеѓу нив.

Според мое знаење, ова е прва тастатура на Корсар која има ваков мултифункционален бирач (покрај ново бирање за јачината на звукот на десната страна на К100), и потсетува на површинскиот бира, тастатурата на Logitech’s Craft, па дури и на Грифин PowerMate . Кој не сака добар бирач?

Ако сакате да ја прилагодите тастатурата уште повеќе, софтверот iCue е местото каде што можете да зачувувате сопствени макро задачи (со поддршка за додаток за струја на Elgato Stream Deck), вашите омилени аранжмани за осветлување и други поставки на профилот што е зачуван на таблата од 8 MB на тастатурата складирање.

Внатре има некои големи промени, вклучително и нова опција за активирање на стапка на гласање од 4,000Hz (подобрување над 1.000Hz) преку софтверот за регистрирање на притискања на клучеви со смешна брзина. Да се ​​стави тоа во контекст, вклучувањето на оваа одлика значи дека ОС ќе ја проверува тастатурата за ново притискање на копче на секоја четвртина од милисекунда, како некој да може да го напише тоа брзо. Јасно е дека Корсаир сака про гејмерите да веруваат во одзивот на К100.

Помагаат во таа брза изведба на новите оптички прекинувачи на Corsair, кои имаат мала точка на активирање од 1 мм, што значи дека едвај треба да притиснете воопшто за да се регистрираат. Секој клуч има 3,2 mm патување, така што тие сè уште задоволуваат да се напишат, и очигледно имаат „нула“ одбивање во прекинувачот, што според Corsair е подобро од механичките прекинувачи во однос на испорака на чист и јасен електричен сигнал до вашиот Компјутер Ако сепак претпочитате чувство на механички прекинувачи, Corsair го нуди K100 со Cherry MX Speed ​​прекинувачи за истата цена од 229,99 долари.

Корсар исто така тврди дека оптичките прекинувачи ќе траат подолго од традиционалните механички прекинувачи, до 150 милиони клучни притискања во текот на нивниот животен век. Тековните оптички прекинувачи на Razer, како оние во неговиот телефон без клучеви „Хантсман мини“, траат до 100 милиони кликови, па така „Корсаир“ можеби го скршил кодот за дополнителна долговечност тука. Или можеби само се надеваат дека никогаш нема да дознаете затоа што никогаш нема да ги притиснете толку многу пати?

Заокружувајќи ги карактеристиките, K100 има подножни нозе на дното за да ги прилагоди вкупната висина и агол, а Corsair вклучува магнетски одмор во зглобот. Како и повеќето премиум тастатури во овој опсег на цени, K100 исто така поддржува целосно превртување со n-копче со 100 проценти анти-духови. Овој модел исто така има кабел со плетенка од шест метри и една порта USB 2.0, и е компатибилен со Windows 10, macOS и Xbox One.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.