Апликацијата Alexa на Амазон наскоро ќе работи како дисплеј во автомобилот за Echo Auto.

Завршете со кратенки за навигација, репродукција на медиуми и одлики за повикување.

Auto Mode е нова опција што доаѓа во апликацијата Alexa на Amazon, што го претвора вашиот телефон во „дисплеј што одговара на возачот“ кога се користи со додатоци за автомобили Alexa како Echo Auto, велат од компанијата. Освен што нуди пристап до типичните гласовни команди на Алекса, тој вклучува големи икони на екран осетлив на допир кои овозможуваат пристап до одлики како насоки, репродукција на музика и остварување повици. Амазон вели дека режимот ќе биде достапен во апликацијата Алекса на iOS и Android во следните недели „кога ќе биде поврзан со Echo Auto или друга поддршка на додатоци на Alexa Auto“.

Режимот фокусиран на возење се состои од четири екрани. Има екран за навигација кој обезбедува кратенки до омилените локации и ќе се поврзе со вашата стандардна апликација за навигација за насоки (велејќи: „Алекса, вратете се на апликацијата Алекса“ ве враќа во апликацијата на Амазон).

Во меѓувреме, екранот Комуникација дава кратенки за воспоставување повици, паѓање или за објавување на други уреди на Алекса (корисно за да му дадете до знаење на вашето семејство дека сте на пат кон дома, вели Амазон). Екранот за репродукција овозможува пристап до репродукција на медиуми. Конечно, почетниот екран обезбедува кратенки за често користените дејства.

Амазон вели дека новиот режим за работа е дизајниран да работи со уреди како Echo Auto, мал уред со Bluetooth што беше последен голем обид на Амазон да ја внесе Алекса во вашиот автомобил. Меѓутоа, кога го прегледавме за себе, откривме дека Алекса не е одлична во помагањето за видовите прашања што ги имавме за време на возењето.

Echo Auto не успеа да ги избере вистинските дестинации кога баравме насоки, и генерално се збуни кога нашиот Интернет беше прекинат. Не е јасно дека овие проблеми ќе бидат целосно решени со новиот автоматски режим на придружната апликација, но ако имате интерфејс на екранот може да биде појасно кои опции ви се достапни.

Amazon вели дека Auto Mode ќе биде достапен во САД, Канада, Германија, Франција, Индија, Италија, Шпанија, Велика Британија, Австралија и Нов Зеланд.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.