Instagram ги враќа класичните икони за да го прослави својот десетти роденден.

Полароидите се вратија.

Инстаграм започна пред десет години денес: апликацијата за споделување фотографии првпат се појави во App Store на 6 октомври 2010 година, неколку месеци по објавувањето на iPhone 4. икона за почетен екран.

Иконите што се на располагање ги вклучуваат класичните дизајни на фотоапарати во стилот Полароид, кои се користат повеќе од пет години. Постојат тематски варијации и на тековното лого, вклучувајќи ги и гордостите бои на виножитото и монохроматските опции. Ажурирањето на апликацијата вклучува и друга карактеристика: приватна мапа и архива на вашите приказни од изминатите три години.

За да пристапите до новите икони, одете во поставките во рамките на апликацијата и направете долго движење надолу по екранот за да откриете некои емотикони. Откако ќе влезете доволно далеку, иконите ќе се отклучат и ќе видите порака од Instagram.
Иконите велигденско јајце сè уште е во фаза на разоткривање – го натерав да работам на неколку телефони, но некои сè уште го немаат.

Звучи како иконите да бидат достапни само во текот на октомври. Пораката на Инстаграм гласи „овој месец ве покануваме да ја смените иконата на вашата апликација во вашата омилена“, затоа не се приврзувајте премногу.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.