Snapchat сега им овозможува на креаторите да ги покажат своите претплатници.

Одлично за зделки на брендови.

Snapchat сега им овозможува на креаторите да објават колку претплатници имаат. Ова е прв пат Snapchat да им даде на своите корисници каква било мерила за соочување со јавноста во врска со нивните следбеници или публика, и претставува значителна промена на платформата, како што први извести Tubefilter. „Слушавме повратни информации од нашата заедница на креатори и многумина изразија интерес да имаат можност да покажат дека нивната заедница на Snapchat расте“, и затоа ги прави претплатници видливи. Креаторите можат да одлучат да ја вклучат или исклучат оваа одлика од нивните поставки.

Компанијата воведе профили на креатори во септември, што им дава на корисниците на платформата повеќе увид во нивната публика и им помага да се координираат со брендовите. Фактот дека изјавата на Snap дека нејзините творци сакале да ја покажат својата растечка заедница со броење на јавни претплатници, сугерира дека тие сакаат мерила за соочување со јавноста за да покажат колку се успешни за брендовите. На пример, на Instagram, брендовите честопати гледаат на бројот на следбеници и стапката на ангажман за да проценат колку е голем креаторот на платформата. На Snapchat, брендовите ќе мораа да побараат од креаторите да ги споделат тие детали пред да се посветат на договор. Јавноста на тие мерила се насочува кон разговорот и им помага на креаторите и брендовите да утврдат дали зделка може да работи меѓу нив. Ова тогаш може да доведе до тоа Snapchat да стане севкупна попријателска платформа за креатори каде што повеќе влијатели гледаат можност за деловно работење.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *