Внимавајте! Оваа апликација ги собира НАЈНОВИТЕ податоци од вас, без вие дури да бидете свесни за тоа.

Обрнете внимание на ова!

Не е тајна, се разбира, дека повеќето апликации, преку реклами и следење на нашите желби за сурфање, собираат информации за нас, без воопшто да сме свесни за тоа.

Сепак, до сега се веруваше дека Instagram и Facebook се најлоши во тој поглед, а не беа.

Facebook е оној што, додека го користиме, собира дури 70 проценти од нашите податоци, според истражувањето на Кларио.

На второ место е Instagram со 58,82 проценти, а на трето е Tinder со 55,88 проценти собрани лични податоци.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *