AMD, серијата 5000 ја подготвува за лаптопите!

AMD ги подготвува своите процесори од 5000 серијата како мобилна платформа. Процесорите од серија 4000 постигнаа многу успешни перформанси во лаптопите.

АПУ-сериите 5000 AMD се мешавина од архитектурата ZEN 3 и ZEN 2
Се тврди дека новата мобилна серија Ryzen нема да ја користи архитектурата ZEN 3. Се тврди дека содржи мешавина од ZEN 2 и ZEN 3 делови, според објавената табела и други протекувања. Кодното име Лусиен има женско француско име што значи „светло“.

„Лусиен“ е осомничен дека се користи во буџетски и главни лаптопи. Cezanne Ryzen 5000 APU ќе бидат надградени во ZEN 3 и ќе претставуваат поголеми разлики во перформансите, особено во процесите со еден навој. Според табелата, многу процесори на ефтин начин ќе имаат архитектура ZEN 2.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *