Лансиран е FluAI, првиот асистент за грип потпомогнат од вештачка интелигенција!

Развиена од Yesil Science, FluAI има за цел да спречи непотребната употреба на лекови, додека обезбедува информации за болести на луѓе кои покажуваат симптоми.

Со цел да понуди иновативни решенија за некои здравствени проблеми со фузијата на медицината и технологијата, Yesil Science ја воведе апликацијата FluAI, мобилна здравствена апликација која обезбедува лична анализа и препораки на корисникот при инфекции на горните дишни патишта, како што се настинки и грип.

FluAI, е дефинирана како решение за елиминирање на проблемите како што се долго време на чекање во болниците, трошоци за преглед и транспорт, ризик од инфекција од болницата и неможноста на болницата да ја задоволи потребата на сите, треска, кашлица и слични поплаки, анализа на вештачката интелигенција преку фотографијата на грлото обезбедува информации и предлози за луѓето за статусот на болеста.

Засега апликацијата е во лимитирано издание. Датумот на официјалното лансирање ќе биде објавен во блиска иднина.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *